English
Español
Deutsch
Français
Skandinaviska
Klicka här för att delta i andra IUL-kampanjer.


Datum uppdatering : 19-Jun-2014

Status: closed

© 2016 IUF

This campaign is now closed.
Diese Kampagne ist abgeschlossen.
Cette campagne est close.
Esta campaña ha terminado.
Kampanjen er avsluttet.

Ingen plats för mänskliga rättigheter på Sheratons privata semesterö i Maldiverna

sheratonmaldivesbig
”Välkommen till en värld av gyllene solsken, fina middagar, vattensport och underhållning - med varm maldivisk gästfrihet som grädden på moset på vår egen privata ö.” Så lockande är beskrivningen på hemsidan för Sheratons anläggning Full Moon Resort & Spa i Maldiverna. Men när de anställda försöker utöva sina grundläggande mänskliga rättigheter omfattas de inte av lyxhotellets gästfrihet.

Sedan IUL-anslutna TEAM värvade en majoritet av personalen på Full Moon i februari i år har arbetsgivaren trakasserat facket med påhittade anklagelser och disciplinära åtgärder mot ledningen, vägrat erkänna fackföreningen formellt och sagt nej till att träffa den fackliga kommittén.

Den 19 april 2014 samlades fackets medlemmar i personalutrymmena för att protestera mot de disciplinära åtgärderna mot fackets sekreterare. Den 14 maj gick fackmedlemmar på sin fritid till vd:ns kontor för att be om ett möte. Kontoret var tomt och de väntade lugnt och ordnat på att han skulle återvända. Polis anlände, började förhöra fackets ledare och beordrade sedan alla att lämna hotellet. Dagen efter, 15 maj, fick fackets ordförande, sekreteraren och en styrelsemedlem brev från arbetsgivaren som anklagade dem för att ha kallat till ett olagligt möte och lagstridigt skyltat med fackets flagga i personalutrymmet den... 19 april! Samma kväll överlämnades uppsägningsbrev till dem i närvaro av polisen.

Sedan dess har sammanlagt sju av fackets ledare sagts upp och över hundra medlemmar har fått disciplinära brev från arbetsgivaren med samma anklagelser som riktats mot ledningen.

Sheraton är ett av Starwood Hotel & Resorts’ varumärken. Starwood äger också Westin, Meridien, W, St. Regis och The Luxury Collection.

Fyll i formuläret nedan och skicka ett protestbrev till Starwoods ledning och kräv att de återanställer de sju sparkade fackledarna, tar tillbaka anklagelserna mot alla andra fackmedlemmar på Full Moon i Maldiverna och erkänner deras fackförening TEAM.