IUF logo; clicking here returns you to the home page.
IUL
Förenar livsmedels- och lantarbetare samt hotellanställda världen över


Rättslig seger för outsourcad personal på hotell Seoul Renaissance Marriott – återanställ dem nu!

Upplagd på IULs hemsida den 31-Jul-2007

Skicka denna artikel till en vÅ n.



Den 19 juli ställde sig tingsrätten i centrala Söul bakom en grupp hotellanställda och deras fack som sedan 1 januari i fjol kämpat för att få tillbaks sina jobb och löner efter att de utkontrakterats och sedan sparkats från lyxhotellet Renaissance Marriott Hotel i Söul
(läs bakgrunden här). IUL vädjar nu om internationellt stöd som en garant för att domstolsutslaget verkligen respekteras och personalen omedelbart återanställs.

Deras kamp går tillbaks till 2001 när drygt etthundra hotellstädare tvingades säga upp sig som direktanställd hotellpersonal och istället fick nya jobb i ett hastigt tillkommet bemanningsföretag, "Renaissance Service Team". Det var bara det att de nu fick 60% sämre lön för att göra samma jobb som förut åt bemanningsföretaget.

Arbetarna bildade en fackförening – Renaissance Labour Union, medlem i IUL-anslutna KFSU (Korean Federation of Service Workers' Unions) – och stämde hotelledningen för brott mot arbetsrätten. I maj 2004 gjorde arbetsmarknadsdepartementet en utredning där det fastslogs att underleverantörsförhållandet stred mot lagen (eftersom personalens faktiska anställningsförhållande var med hotellet) och hotellet beordrades direktanställa personalen. Arbetsgivaren gjorde inget åt saken och i november 2004 stämde fackföreningen å 15 arbetares vägnar hotellet för att det låg efter med löneutbetalningarna – nämligen mellanskillnaden mellan de direktanställdas löner och lönerna som serviceföretaget betalade. Som hämnd sa bemanningsföretaget upp dem från 31 december 2005.

Den 1 januari började fackets medlemmar dagligen anordna protestaktioner. Facket har regelbundet demonstrerat framför hotellet med stöd av KFSU och centralorganisationen KCTU:s regionorganisation, trots att en domstol gav hotellet rätt att kräva personalen på över 20 000 USD i skadestånd för påstådda förluster.

Rättvisan fick återigen stryka på foten när allmänne åklagaren i november 2006 mystiskt la ner utredningen mot ledningen på hotell Renaissance för att den inte rättat sig efter arbetsmarknadsdepartementets fastställande att outsourcingen var olaglig. De drabbade arbetarna måste nu avvakta tingsrättens dom i stämningsmålet och fortsatte demonstrera utanför hotellet trots skadeståndskrav och trakasserier från kravallpolis.

I avgörandet den 19 juli i målet mot hotellet bekräftar tingsrätten entydigt att outsourcingen är en olaglig bluff och hotellet beordras direktanställa personalen. Tingsrätten beordrar dessutom hotellet att betala varje anställd ca 1 400 USD i månaden till dess att de återanställts på sina tidigare tjänster. Hotellet ska även betala 80% av rättegångskostnaderna.

Men hotellet kan överklaga domen, trots att det vore groteskt att tvinga de modiga arbetarna till ännu längre väntan. IUL vädjar nu därför till medlemsförbunden att skicka protestbrev till hotelledningen och behöriga myndigheter, med krav på att domstolsutslaget omedelbart tillämpas.

De outsourcade arbetarna måste återanställas redan idag! Ditt stöd är viktigt. Klicka här för att skicka ett protestbrev . Kopior av protestbreven skickas automatiskt till facket och IUL:s sekretariat.