IUF logo; clicking here returns you to the home page.
IUL
Förenar livsmedels- och lantarbetare samt hotellanställda världen över


Aktioner i hela världen den 26 juni kräver rättvisa för iranska arbetstagare

Upplagd på IULs hemsida den 02-Jul-2009

Skicka denna artikel till en vÅ n.



Karibiska socker- och bananförbund visar solidaritet med fängslade iranska sockerarbetarförbundsledare i Haft Tapeh under IUL-möte på Jamaica.

Olika aktioner genomfördes av fackliga organisationer (inklusive IUL-förbund) och anhängare av fackliga rättigheter i mer än 40 länder den 26 juni – som utsetts till att vara en global aktionsdag för att kräva fullständig respekt för fackliga rättigheter och frigivning av alla fängslade fackföreningsmedlemmar i Iran. Efter en appell från IUL, ITF, Utbildningsinternationalen, IFS och Amnesty International genomfördes demonstrationer och andra aktioner utanför iranska ambassader, konsulat och representationer i större städer i alla delar av världen. Dessutom protesterade fackliga organisationer, Amnesty-sektioner och icke-statliga organisationer på andra håll, skickade meddelanden och visade sin solidaritet med och stöd för arbetstagarna i Iran på många kreativa sätt. Stödet för de iranska arbetstagarna var ännu starkare eftersom förtrycket och vägran att bevilja fackliga rättigheter och friheter sammanföll med de allmänna protesterna mot det blodiga sätt på vilket regimen slog ner de fridfulla protesterna efter valet.

En komplett rapport från den globala aktionsdagen finns på www.justiceforiranianworkers.org

Agera nu! – KLICKA HÄR (endast på engelska) för att skicka ett protestbrev till Irans regering och domstolsväsende med krav på att domarna mot ledarna för sockerarbetarförbundet Haft Tapeh omedelbart och villkorslöst rivs upp!