IUF logo; clicking here returns you to the home page.
IUL
Förenar livsmedels- och lantarbetare samt hotellanställda världen över


Framgångsrik organisering på Danone i USA

Upplagd på IULs hemsida den 07-Sep-2009

Skicka denna artikel till en vÅ n.

Lokalombudsmän från BCTGM och anhängare samlas utanför fabriken

De 125 arbetarna på Danones yoghurtfabrik i West Jordan i Utah i USA har gått med i fackförbundet BCTGM (Bakery, Confectionery, Tobacco Workers and Grain Millers Union) efter att har röstat ja till att företrädas av facket den 28 augusti.

BCTGM berömde värvningskommittén för den hårda och beslutsamma kampanj på fabriken, som tillsammans med insatser från förbundets lokalombudsmän ledde till att facket avgick med segern. BCTGM tackade även de IUL-förbund som dragit sitt strå till stacken genom att skicka solidaritetsbudskap till arbetarna på Danonefabriken i Utah.

Danone är verksamma under namnet Dannon i USA och tillverkar mejeriprodukter på fyra fabriker i landet. Den största fabriken ligger i Minster i Ohio och organiserades fackligt av BCTGM 2007. Fabriken i Fort Worth i Texas är organiserad av Teamsters, och fabriken i Londonderry i New Hampshire har ännu inte organiserats fackligt.

IUL hälsar arbetarna på fabriken i West Jordan välkomna till förbundet och är stolt över att få räkna dem till IUL:s globala medlemskår inom Danone.