IUF logo; clicking here returns you to the home page.
IUL
Förenar livsmedels- och lantarbetare samt hotellanställda världen över


Casual-T till döds i Filippinerna/facklig solidaritet i Sydafrika

Upplagd på IULs hemsida den 17-Sep-2009

Skicka denna artikel till en vÅ n.



Drygt 70 medlemmar i filippinska centralorganisationen APL (Alliance of Progressive Labour), bland annat ledare för IUL-anslutna NUWHRAIN, demonstrerade utanför Unilevers huvudkontor i Manila den 15 september för att visa solidaritet med kampen mot engångsjobben på Unilevers tefabriker i Pakistan. Ett protestmöte genomfördes alldeles intill entrén där säkerhetsvakter och företagsföreträdare träffade demonstranterna. En representant för företaget mottog APL:s pressmeddelande.

I demonstrationen ingick en symbolisk ”die-in” mitt i den brännande solen, bevakad av media. NUWHRAIN:s Edwin Bustillos, som också är APL:s vice generalsekreterare, sa att APL-demonstrationen visar att de filippinska arbetarna är solidariska med de pakistanska Lipton- och Brooke Bond-arbetarna och dessutom är fast beslutna att slåss mot tillfälligjobb på hemmaplan och globalt.



Trots företagsledningens påtryckningar i motsatt riktning genomförde drygt 70 medlemmar i ICEM-förbundet CEPPWAWU en demonstration den 11 september utanför Unilevers Maydon Whaft-fabrik i Durban i Sydafrika och krävde ett stopp för direktörernas våld mot arbetarna i Khanewal.



Läs mer om hur du kan bidra till Casual-T-kampanjen på www.casualtea.org


Pyramiderna byggdes av slavar – Unilevers inhyrda arbetare bygger tepyramider!

Varumärkena är centrala i vår industri. Det är genom varumärkena som vi möter och bygger ett förhållande med våra konsumenter och samhället; och vi kan åstadkomma samhällsutveckling och maktspridning

Unilever Pakistans Social Report för 2008