IUF logo; clicking here returns you to the home page.
IUL
Förenar livsmedels- och lantarbetare samt hotellanställda världen över


Anställda hos LSG Sky Chefs får nytt avtal tack vare internationell solidaritet

Upplagd på IULs hemsida den 08-Dec-2003

Skicka denna artikel till en vÅ n.



De anställda hos LSG Sky Chefs i USA har med överväldigande majoritet röstat för ett nytt kollektivavtal som deras fackförening, HERE, anser är det bästa på över 15 år.

Med aktivt stöd från medlemmarna och uppbackade av en internationell solidaritetskampanj som organiserats av IUL och Internationella transportarbetarfederationen (ITF) lyckades HERE förhandla fram ett förbättrat avtal som tar hänsyn till de anställdas viktigaste krav: billig sjukförsäkring, begränsad användning av underleverantörer, skydd för invandrade arbetstagare (cirka 70% av de anställda hos LSG Sky Chefs i USA), och ett förbättrat överklagandeförfarande.

Förhandlingarna med företaget om en förlängning av det befintliga avtalet har pågått i drygt tre år, och under den tiden minskade antalet anställda hos LSG Sky Chefs i USA från 10 000 till 7 500 till följd av händelserna den 11 september. Medlemmar i över 40 HERE-klubbar har deltagit i fortlöpande aktiviteter som ett led i den solidaritetskampanj HERE sparkade igång i mitten av 2002 med aktivt stöd av IUL, ITF och deras medlemsförbund inom LSG Sky Chefs kök i hela Europa.