IUF logo; clicking here returns you to the home page.
IUL
Förenar livsmedels- och lantarbetare samt hotellanställda världen över


Ny IUL-publikation: Arbetstagarens guide till riskkapital

Upplagd på IULs hemsida den 03-Jul-2007

Skicka denna artikel till en vÅ n.



IUL fäste den internationella fackföreningsrörelsens uppmärksamhet på riskkapitalisternas alltmer storskaliga utköpsaffärer för första gången i samband med att så kallad likvidisering av investeringar i företag började tillämpas för att ge maximal ekonomisk kortsiktig avkastning åt aktieägarna. Sekretariatet har informerat parlamentariker i Storbritannien och EU om hotet från riskkapitalet, byggt en unik webbplats om riskkapital inom IUL och övriga sektorer (www.buyoutwatch.info) och hjälpt medlemsförbund hantera riskkapitalutköp.

Arbetstagarens guide till riskkapitalSekretariatet har nu publicerat en 36-sidig broschyr i A5-format, Arbetstagarens guide till riskkapital, riktad till IUL:s medlemsförbund och fackföreningar och deras medlemmar världen över. Broschyren finns på engelska, franska, tyska, japanska, spanska och svenska och beskriver lättbegripligt vad riskkapital är, hur det fungerar och vilka risker det medför för arbetstagare och fack. Den visar på möjliga strategier i förhandlingar med de riskkapitalfonder som blir allt viktigare som ägare och arbetsgivare inom många IUL-sektorer. Den förklarar hur en konkret politisk miljö (avreglering) gjort det möjligt för fonderna att expandera globalt och hur politisk handling kan begränsa deras makt.

Enstaka exemplar av broschyren kostar 5 CHF (schweiziska franc) styck, plus porto (6,20 CHF för Europa, 8,50 CHF för resten av världen, d v s totalt 11,20 CHF för Europa och 13,50 CHF för resten av världen).

Broschyren kan även massbeställas för 3 CHF per exemplar vid beställning av minst 10 ex, plus porto. Massbeställningar kan betalas via banköverföring, alternativt kan vi fakturera via PayPal för säker online-betalning med kreditkort. Kontakta sekretariatet på www.iuf.org för mer information.

Klicka här och ladda ner en pdf-version av broschyren .

Klicka här och betala säkert online med kreditkort:




Beställ ett enstaka exemplar - för Europa (11,20 CHF):




Beställ ett enstaka exemplar – för resten av världen (13,50 CHF):