IUF logo; clicking here returns you to the home page.
IUL
Förenar livsmedels- och lantarbetare samt hotellanställda världen över


Inledande Seger vid Boddington

Upplagd på IULs hemsida den 06-Nov-2002

Skicka denna artikel till en vÅ n.



Efter en framgångsrik kampanj (klicka här) som inkluderade internationellt stöd från IUL och dess medlemsförbund, har Transport & General Workers Union nu fått ett löfte från Interbrew UK att Boddingtons öl även i framtiden kommer att bryggas i Manchester.

Under förhandlingarna som genomfördes den 4 november mellan förbundet under ledning av Tony Woodley, T&Gs ställföreträdande generalsekreterare och Interbrew UK under ledning av VD Stewart Gilliland, lovade företaget att fortsätta med bryggandet av Boddingtons öl vid Strangeways bryggeri i Manchester.

Förhandlingarna kommer att fortsätta med bägge parter beslutade att undvika uppsägningar genom att istället erbjuda frivillig avgång, omplacering och förtidspensionering samt omskolningspaket. Företaget och T&G är överens om att förändringarna skapar en plattform för framtida tillväxt av varumärket Boddingtons baserat på en effektiv produktion i Manchester.

Tony Woodley sa:

”Vårt huvudmål, att behålla bryggandet av Boddingtons i Manchester, har uppnåtts. Eventuella förluster av arbetstillfällen har minskat. Vi kommer att fortsätta att diskutera med våra medlemmar för att hitta vägar och stöd för ett förslag framåt som ur ett fackligt perspektiv inte får innehålla några uppsägningar”.

Du kan besöka kampanjens webbplats på www.savethecream.co.uk för senaste nytt från T&Gs kampanj.